Dyrektorka kreatywna: Maja Pietraszewska-Koper

współscenarzystka filmu i kompozytorka muzyki. Prezeska Fundacji Himalaizmu Polskiego im. A. Zawady, absolwentka SWPS Warszawa i AWF Poznań. Odpowiedzialna za wizję artystyczną i realizację kreatywnych aspektów zadania i koordynację części artystycznej.

Współpracowała z wieloma reżyserami filmowymi i teatralnymi. Jest zaangażowana w wiele innych projektów muzycznych w Polsce i za granicą. Występuje na scenach najważniejszych festiwali muzycznych w Polsce i na świecie. Najważniejsze nagrody: Grand Prix na Festiwalu w Gdyni za muzykę w filmie „8 w poziomie", Grand Prix na wielu międzynarodowych festiwalach za film „Ostatnia Góra” w reżyserii Darka Załuskiego.

Reżyseria i zdjęcia: Grzegorz Lipiec

absolwent WSFTViT w Łodzi, wykładowca w Lubuskiej Akademii Fotografii i Filmu. Dwukrotny zdobywca Złotych Lwów festiwalu Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni w kategorii kina niezależnego. Laureat Wielkiego Jantara za debiut fabularny na Międzynarodowym Festiwalu Debiutów Filmowych w Koszalinie. Zdobywca Złotej Kaczki miesięcznika FILM. Nominowany do Paszportu Polityki w dziedzinie filmu. Dziennikarz Roku, w kategorii telewizyjnej, Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich województwa lubuskiego. Stypendysta prezydenta Zielonej Góry.

Grupa Artystyczna: Sky Piastowskie

Grupa zrzeszająca wokół filmowej pasji artystów z wielu dziedzin sztuki (film, fotografia, grafika, muzyka, taniec). W dorobku filmy fabularne m.in. kinowe „Że życie ma sens”, „Dzień, w którym umrę” i „8 w poziomie”. Dokumenty muzyczne m.in. „Nosowska/Osiecka”, a także realizacje dla zespołów HEY, czy Muchy. Grupa jest zaangażowana w produkcję dla czołowych zespołów muzycznych i artystów. Na zlecenie Europejskiej Akademii Filmowej wyłącznie realizatorzy oficjalnego dokumentu z rozdania europejskich nagród filmowych w Warszawie.